[ edellinen ] [ Sisällys ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ A ] [ seuraava ]


Debian-pikareferenssi
Luku 1 - Johdanto


Tämä dokumentti oli alun perin "pikareferenssi", mutta se kasvoi. Joka tapauksessa johtavia ajatuksia ovat lyhyys ja yksinkertaisuus.


1.1 Dokumentin käytännöt

Tämä Debian-pikareferenssi esittää ohjeet lyhyinä bash-komentotulkin komentoina.

Viitteet


1.2 Debian-jakeluiden perusteet

Debian ylläpitää kolmea eri jakelua yhtäaikaisesti. Nämä ovat:

Kun unstable-jakelun paketeista ei ensimmäisen noin viikon aikana löydetä julkaisukriittisiä virheitä, ne siirretään automaattisesti testing-jakeluun.

Debian-jakeluilla on myös koodinimet. Ennen Sargen julkaisua kesäkuussa 2005, kolme jakelua olivat Woody (stable), Sarge (testing) ja Sid (unstable). Sargen julkaisun jälkeen kolme jakelua olivat vastaavasti Sarge, Etch ja Sid. Kun Etch julkaistaan, stable ja unstable julkaisut ovat Etch ja Sid. Tällöin luodaan uusi testing-jakelu (aluksi se on kopio stable:sta) ja sille annetaan uusi koodinimi.

Jos haluat sähköpostia Debiania koskevista tärkeistä tiedotuksista, liity hiljaiselle sähköpostilistalle debian-devel-announce@lists.debian.org.

Jos haluat käyttää paketeista uudempia versioita kuin niitä, jotka julkaistiin julkaistaessa käyttämääsi jakelua, voit joko päivittää järjestelmäsi uudempaan jakeluun kappaleen Päivittäminen jakeluun stable, testing tai unstable, Luku 2 ohjeiden mukaan tai päivittää vain valitsemasi paketit. Jos pakettia ei saa helposti päivitettyä, saatat haluta rakentaa paketin uudelleen (backport) kappaleen Paketin sovittaminen stable-järjestelmään, Kohta 3.4.10 ohjeiden mukaan.


[ edellinen ] [ Sisällys ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ A ] [ seuraava ]


Debian-pikareferenssi

CVS, to 18.1.2007, 11:54:40 UTC

Osamu Aoki osamu#at#debian.org
Suomenkielinen käännös: Esko Arajärvi edu#at#iki.fi
Tekijät, Kohta A.1